Skip to Content

Gastrointestinaal stelsel

Vraag en antwoord Laatste aanpassing
Een patiente vraagt of langdurige inname van pantoprazol (20 mg,soms 40 mg) iets kan te maken hebben met haar chronisch ijzertekort? Diverse artsen hebben op de vraag geen duidelijk antwoord gegeven. Beinvloedt pantoprazol de opname van ijzersupplementen?
Gastrointestinaal stelsel, Vitaminen en mineralen
25/11/2014
Wat zou deoorzaak kunnen zijn voor de contra-indicatie die Delphi Care (Farmad) vermeldt tussen Leponex (clozapine) en Pantomed (pantoprazol)? Het risico op agranulocytose zou zo sterk toenemen dat de combinatie gecontra-indiceerd is.
Gastrointestinaal stelsel, Nevenwerkingen, Zenuwstelsel
12/11/2014
Bij de combinatie van aflevering van medrol en enterol geeft ons programma een interactie met rode bollen. Mag dit dan absoluut niet samen? Wat is de reden hiervoor?
Gastrointestinaal stelsel
12/11/2014
Een patient vraagt Carbobel om "eens te ontgiften". Afgezien van het nut hiervan, in hoeverre is het van belang de inname van actieve kool en andere medicatie te scheiden? Delphi en Commentaren Medicatiebewaking melden geen interactie; bijsluiter is vaag.
Gastrointestinaal stelsel
07/07/2014
Moet bij chronisch gebruik van mariadistel af en toe pauze ingelast worden en zo ja waarom? Zijn er interacties?
Gastrointestinaal stelsel
05/07/2014
Tijdens de wacht leverde ik motilium suppo kinderen af. Kind was 3 jaar en woog 16 kg. Dosering 2/dag. 30 min later telefoon dat het kind 10 min na opsteken stoelgang maakte. Mag de moeder een nieuwe suppo opsteken? In de stoelgang werd niets gezien.
Gastrointestinaal stelsel
30/05/2014
Sedacid zou bij het eten mogen ingenomen worden volgens de arts, in tegenstelling tot de andere omeprazoles. Wat is de rationale hierachter?
Gastrointestinaal stelsel
23/04/2014
Hoe gaan we als apotheker om met een kind dat misselijk is? R-Calm mag niet worden toegediend aan kinderen jonger dan 6 jaar gezien het risico op fatale respiratoire complicaties.
Gastrointestinaal stelsel
20/01/2014
Patiënte heeft coeliakie en neemt volgende medicatie: Kredex, Aprovel, Sertraline, enz .. Zitten er in deze medicatie hulpstofffen met gluten ? Waar kun je opzoeken of er in hulpstoffen gluten zit ?
Gastrointestinaal stelsel
28/11/2013
Kan lactulose bij diabetespatiënten toch een verhoging van de bloedsuikerspiegel veroorzaken? Na een paar dagen belt patiënt mij op dat glycemiewaarden enorm gestegen zijn. Heb aangeraden 2 dagen ermee te stoppen, dan zijn de waarden genormaliseerd.
Gastrointestinaal stelsel
14/10/2013
Volwassen man vraagt een product tegen diarree, die al enige tijd aanhoudt. Hij is gluten- en lactose intolerant en verdraagt geen gisten. Welk advies meegeven? Kan Tasectan een oplossing bieden of zijn er nog andere alternatieven?
Gastrointestinaal stelsel
03/10/2013
Een vertegenwoordiger van een concurrerende firma kwam ons vertellen dat we moeten opletten met Tasectan omdat het de opname van verschillende geneesmiddelen door de darmwand zou verhinderen. Is hier evidentie voor? Ook zou het extra vocht onttrekken.
Gastrointestinaal stelsel
26/08/2013
Kan Isogel van Etixx als ORS gebruikt worden?
Gastrointestinaal stelsel
05/03/2013
Kan amisulpiride 25mg gebruikt worden voor maagproblemen zoals sulpiride ?
Gastrointestinaal stelsel
15/05/2013
wat kunnen de oorzaken zijn van nachtelijke diarree? patiënt was iemand die borstvoeding gaf en als raad gaf ik: veel hydrateren sportdrank en 2x dag enterol, iendien niet beter na 2d nr dokter...
Gastrointestinaal stelsel
04/01/2013
Inhoud syndiceren